Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Tarinat


Täällä tapahtuu tämän sivuston ydintarkoitus! Tarinoiden kirjoittaminen!
Vieraskirja  1  2  3  4  > [ Kirjoita ]

Nimi: Karamelli

09.11.2019 14:33
Soturienpesässä oli hirveä mekkala. Olin tottunut jo pentutarhan hiljaisuuteen. Tai no jos sitä hiljaisuudeksi voi sanoa. Moni klaanissa oli sairaana mukaan lukien varapäällikkömme Ruskahäntä. Joutsentähti oli myös sairaana, mutta ei niin pahasti. Eniten minua kumminkin huolestutti Iltatassu. Hän on sairastunut valkoyskään viime päivinä ja pelkäään, että se muuttuu viheryskäksi. Kömmin ulos soturienpesästä. En saisi kumminkaan unta, joten voisin tehdä jotain hyödyllistä. Minun lisäkseni vain Joutsensiipi, Hämärätassu ja Taimenpuro.

Joutsensiipi käänsi päänsä ja huomasi minut. Hänen ilmeensä oli surullinen. Kävelin hänen luokseen ja silloin huomasin Ruskahännän kuolleen ruumiin maassa.
”Menikö se pahemmaksi?” kysyin hiljaa. Joutsensiipi nyökkäsi ja osoitti ruumiseen vähän kauempana. Maassa makasi myös Riistatassu. Taimenpuro katsoi kohti tyhjyyteen. Riistatassu oli hänen veljensä.
”Meidän kuuluisi kai tehdä jotain. Suremisen aika tulee kyllä, mutta ei nyt. Kulkukissoja vaanii metsässä ja meitä voi kuolla vaikka kuinka paljon, jos emme tee heille mitään”, yritin sanoa rohkaisevasti, mutta kaikki olivat yhä mieli maassa.

Joutsentähti tuli ulos pesästään ja kutsui klaanin koolle. Ensin mietin mistä mahtaisi olla kyse, mutta silloin muistin, että uusi varapäällikkö pitäisi valita. Kissoja alkoi lipua pesistä ulos väsyneinä. Kun koko klaani oli koolla Joutsentähti aloitti.
”Ruskahäntä poistui keskuudestamme yön aikana. Riistatassulle kävi sama kohtalo. Mutta nyt on aika valita uusi varapäällikkö”, Joutsentähti sanoi surumielisesti. ”Uusi varapäällikkö on Toivekuiskaus!” Ensimmäinen asia jonka tunsin oli hämmentynyt ja pelon sekainen. Minut oli valittu varapäällikköksi. Tunsin tarvetta sanoa, että Joutsentähti oli varmasti erehtynyt, mutta tyydyin sanomaan vain:
”Se olisi suuri kunnia.”

Vastaus:

Kiva tarina! Saat 12kp:ta!

Kirsikka YP

Nimi: Usva123

29.10.2019 14:50
Sinipentu heräsi. Hän kuuli kuinka soturit tassuttelivat pentutarhan ulkopuolella.*Olisinpa jo oppilas pääsisin jo metsään*. Olin eilen käynyt pienellä tutkimus retkellä leiriin. Niin emo ainakin sanoi jäi kyllä silti paljon tutkittavaa.
"Olet herännyt." Emo sanoi."Menen ja aion opetella vaanimis asennon. "Kenen opetuksella." Emo kysyi" Pyydän jotakuta opettamaan."Kohautin lapojani. *Miksi emon piti koko ajan olla huolehtimassa minusta. Pärjään ihan itse hyvin* Ihan kuin emo olisi lukenut ajatuksiani hän sanoi" Olet minun ensimmäinen ja luultavasti viimeinen pentu ja emojen kuuluu huolehtia."
"Ok. Menen nyt." Sanoin. Työnsin pääni ulos pentutarhasta ja henkäisin raitista ilmaa.* Oli tylsää olla pentutarhan ainoa pentu. Kyllähän Otavaloiste synnytäisi ihan pian mutta siihen saattoi mennä kuitenkin vielä aikaa* Tassutin oppilaiden pesälle."Huhuu."herättelin."Mitä? Äh...pennut. Pitääkö tulla häiritsemään ansaittuja unia." Siinä oli Hämärätassu" Opettaisitko jooko vaanimis asennon Hämärätassu. Jooko" Sanoin ja kallistin päätäni anovasti." Selvä sitten ko..."Hän jätti lauseen kesken mutta tiesin silti mitä hän oli sanomassa. Kotikisu. Emoni oli ennen syntymääni kertonut kaikille isäni olevan kuollut entinen kotikisu joka oli juuri enne kuolemaansa karannut ja elänyt hetken kulkukissana. Luultavasti emoni takia. * Ei kivaa.*
"No katso sitten." Hän painoi vatsansa niin lähelle maata että osa vatsakarvoista hipoi maata ja laittoi häntänsä suoraksi taakse niin että se ei osunut maahan mutta melkein. Koitin samaa mutta kuitenkin aina kun sain vatsani hyvin häntäni laahasi maassa ja kun häntäni oli hyvin niin vatsani ei."Pitää mennä. Voit harjoitella yksin"*Tylsää miksi kenelläkään ei ollut koskaan aikaa leikkiä ja emo ei koskaan jaksanut. Tylsät oppilaat* Tuhahdin ja lähdin takaisin pentutarhalle ja kellahdin päiväunille.


//Ja siis alotan pennulla//

Vastaus:

Kiva juoni tarinalla  on kyllä ärsyttävät oppilaat kun eivät jaksa opettaa. Onneksi Hämärätassu ei ehtinyt lausahtaa loppuun sanaa "kotikisu" vaan fiksustikin tajusi virheensä. Kirjoitusvirheitä on hieman. Alussa kerroit kolmannessa persoonassa ja sitten yhtäkkiä vaihdoitkin ensimmäiseen. Valitse yksi ja käytä sitä. Kuitenkin ymmärrän kun se näyttää "lipsahdukselta" se alku, ei se maailmaa kaada. Voisit käyttää enemmän kappalejakoja minun makuuni  . Voit myöskin vähän täydentää tekstejä. Mutta tässä olisi pieni esimerkkipätkä korjatusta tekstistä:

"Pitää mennä. Voit harjoitella yksin." Hämärätassu yhtäkkiä tokaisi ja lähti kävelemään poispäin.
*Tylsää. Miksi kenelläkään ei ollut koskaan aikaa leikkiä ja emo ei koskaan jaksanut. Tylsät ovat oppilaatkin.* ajattelin turhautuneena ja lähdin takaisin pentutarhalle. Sitten kellahdin sammaleille päiväunille.

Ja nyt lopetan tämän "saarnaamisen" ja annan sinun jatkaa eteenpäin. Kiva aloitustarina, saat 10kp:ta!

Kirsikka YP

Nimi: Naakkatassu, Varjoklaani

04.10.2019 14:52
Loikoilin oppilaiden pesän edessä katsellen kun Hiekkanaama ja Fasaanilento vaihtoivat kieliä. Oli ensimmäinen kokonainen päiväni oppilaana, joten olin hieman jännittynyt ja tohkeissani. En näyttänyt sitä kenellekään, sillä en halunnut kenenkään huomaavan sitä, että minä en oikeasti ole aivan peloton.
Kynsivarjo asteli tuoreen mestarini Täplähännän luona. Täplähäntä vilkaisi minuun, ja antoi hännällään merkin minulle, jotta tulisin hänen luoksensa. Olimme eilen käyneet läpi reviiriä ja rajat. Myrskyklaanin tuoksu oli ollut niin hirveä ja pistävä, että oikein ihmettelin, miten se oli voinut olla niin kamala. Nousin ylös ja kipitin Kynsivarjon ja Täplähännän luokse.
“Me menemme saalistamaan”, mestarini maukui. Innostuin ihan hirveästi.
“Tuleeko Kynsivarjo mukaan?” nau’uin yrittäen kuulostaa välinpitämättömältä. En tainnut onnistua siinä, sillä molemmat soturit vilkaisivat minuun erittäin huvittuneesti. Täplähäntä avasi kuitenkin suunsa huvittuneisuudestaan huolimatta.
“Kyllä, Kynsivarjo tulee mukaan, kuten myös Synkkämieli”, mestarini maukui ja katsahti kysyvästi Kynsivarjoon, joka nyökkäsi. Siristin silmiäni. En oikein tykännyt Synkkämielestä, sillä hän aina vertasi minua puhdasverisiin klaanikissoihin ja muistutteli sukujuuristani.
“Olen varmasti tosi hyvä metsästäjä”, ylpeilin ja pörhistin rintaani, kun sijaisemoni Paatsamakukka käveli ohitseni. Paatsamakukka oli hoitanut ja ruokkinut minua siitä asti, kun minut pienenä pentuna löydettiin klaanin rajalta. En olisi voinut olla kiitollisempi vanhalle mustalle naaraalle. Paatsamakukasta näki, että häntä oli alkanut ikä painaa, mutta silti toimelias naaras jatkoi vielä soturina.
“Toivotaan niin”, Kynsivarjo maukui. Musta kolli vilkaisi Täplähäntään.
“Tule. Meidän on mentävä”, mestari naukui ja viittoi sen jälkeen Synkkämielen luokse hännällään. Synkkämieli vilkaisi minuun pistävästi. Sähähdin kollille, ennen kuin astuin toista kertaa oppilaana leiristä pois.
Metsässä tuoksui raikkaalta. Auringonnousun aikaan oli vähän satanut, ja maa tassujeni alla oli erittäin kosteaa.
“Noniin Naakkatassu, katsotaan hieman vaanimisasentoasi”, Täplähäntä naukui ja pudottautui vaanimisasentoon. Olin nähnyt ja kokeillut asentoa jo aikaisemmin, sillä Kynsivarjo oli opettanut minulle sen sen jälkeen, kun olin ikuisuuden ruinannut sitä mustalta kollilta. Siitä oli jo kuitenkin aikaa, eikä kokeiluni ollut tainnut mennä kovin hyvin, sillä Kynsivarjo oli vain ruvennut kehräämään huvittuneesti ja lähtenyt paikalta pois.
Pudottauduin vaanimisasentoon. Täplähäntä ja Kynsivarjo vahtasivat silmä kovana tekemisiäni.
“Mene vielä matalammaksi, muuten hyvä”, mestarini maukui. Pudottauduin vielä alemmaksi, niin, että vatsassani olevat karvat hipoivat maata.
“Hyvä Naakkatassu”, Kynsivarjo maukui. Synkkämieli vain mulkoili minua, mutta ei keksinyt mitään moitittavaa.
“Rupea nyt liikkumaan tuossa asennossa. Katso, miten minä teen”, täplikäs mestari naukui. Naaras lähti liikkumaan hiljaa. Yht’äkkiä hän pysähtyi, ja rupesi maistelemaan ilmaa. Sen jälkeen Täplähäntä jatkoi hiippailuaan, ja yllätti pusikossa hieman kauempana meistä lymyilleen hiiren, jota minä en edes ollut kuullut tai haistanut.
“Haistoitko sinä sitä hiirtä?” Synkkämieli murahti hiljaa. Kollin nimi kuvasi kissaa hyvin; Synkkämielellä oli synkkä mieli.
“Haistoin”, valehtelin, sillä halusin tehdä vaikutuksen sotureihin. Kynsivarjo katsahti minuun epäilevästi.
“Mikset sanonut mitään?” musta kolli naukui epäilevästi. Hän katsoi silmiini, mutta painoin pääni alas.
“En haistanut sitä”, nau’uin ja lähdin nopeasti kokeilemaan vaanimisasennossa liikkumista, ennen kuin joku kysylisi minulta lisää. Minua ei huvittanut vastailla nyt mihinkään kysymyksiin, olivat ne sitten minkälaisia tahansa.
Palatessamme leiriin Synkkämieli kantoi oravaa sekä hiirtä. Täplähäntä oli saanut yhden mustarastaan ja hiiren, ja Kynsivarjo päästäisen. Minä en ollut napannut mitään. Huokaisin. Olin pettynyt itseeni. Metsästyspartioon lähtiessäni olin ollut vuorenvarma, että saisin vaikka kuinka paljon saalista, mutta en ollut saanut mitään.
Kynsivarjon laitettua saalinsa tuoresaaliskasaan hän lähti Persiljaviiksen luo vaihtamaan kieliä. Täplähäntä ja Synkkämielikin rupesivat juttelemaan jostakin, eikä minua huvittanut jäädä kuuntelemaan heidän puhettaan, joten kipitin Paatsamakukan luokse. Musta naaras katsahti minuun, mutta ei sanonut mitään, kun istahdin hänen viereensä istumaan.
“Miten metsästyspartiossa sujui?” sijaisemoni kysyi ja katsahti minuun. Välttelin hänen katsettaan, koska en halunnut myöntää, että en ollut oikein onnistunut missään.
“Hyvin”, tokaisin. Paatsamakukka katsahti minuun ihmetellen, mutta ei sanonut mitään. Hän painautui vain turkkiani vasten lähemmäksi ja kuiskasi korvaani:
“Ei se mitään. Rakastan sinua silti.”

// Anteeksi, että mulla on kestänyt tosi kauan tarinan kirjoittamisessa. Tässä tämä nyt on.

Vastaus:

26 kp:ta, sori kun en ehdi vastailla

Kirsikka YP

Nimi: Draamanoita

19.09.2019 19:54
Miksi kirjoittamani pitkä tarina siitä, kun Hopeatassu menee mestarinsa kanssa taivastammelle, ei näy täällä? Laitoin roskapostiduojauksen oikein.. ???

Vastaus:

En tiedä mitä oli käynyt, anteeksi. Ehkä painoit vahingossa TYHJENNÄ-nappia LÄHETÄ-napin sijaan?? Kannattaa aina kopioida tai laittaa se vaikka esim docsiin että se varmasti säilyy, tuosta tilanteesta on minulla paljon kokemusta  todella harmillista miten nyt tässä kävi

Kirsikka YP

Nimi: Sitruuna

12.09.2019 08:04
//pieni (tai aika iso) aikakatko. Ja anteeksi kun olen ollut kauan poissa!//

Persiljaviiksi oli väsynyt. Kulkukissoja löytyi reviiriltä sieltä täältä ja niitä piti häätää pois. Persiljaviiksi oli iloinen, kun hänen ei tarvinnut itse häätää kulkukissoja, sillä kulkukissat olisivat voittaneet Persiljaviiksen helposti. Ja parantajien tehtäviin ei hänen mielestä kuulu taistelu ja olla rajojen vartija. Oli leirissä myös kierrellyt huhu, että kulkukissat ovat jo monesti hyökänneet Myrskyklaanin leiriin. *Mitä Myrskyklaanissa on niin kiehtovaa, että hyökkäävät koko ajan sinne?* Persiljaviiksi ihmetteli. Hän oli kuitenkin helpottunut siitä, ettei hän ollut Myrskyklaanilainen. Persiljaviikseä kuitenkin alkoi huolestuttaa se, että osa kissoista yskäisi välillä. Se olisi huono asia, etenkin kun kohta on lehtikato. Koska se voi olla valkoyskää, ja pian jo viheryskää. Peersiljaviiksen mieleen välkähti kysymys. *Onkohan varastossa kissanminttua?* hän mietti ja meni varastoille. Siellä oli muutama kuihtunutta lehteä ja pari ihan kelvollista. "Menen hakemaan kissanminttua." Persiljaviiksi sanoi Seittihampaalle ja lähti ulos. Hän käveli rauhassa, nauttien samalla luonnon tuoksuista ja äänistä. Hän vapautti jokaisen aistinsa, jotta voisi nauttia mahdollisimman paljon. Käveltyään hänen nenäänsä tulvahti makea kissanmintun tuoksu. Hän keskitti aistinsa, etenkin hajuaistinsa kissanmintun etsimiseen. Hänen nenänsä vei yksinäisen tammen luo. Haju tuli puusta. *En ole koskaan nähnyt tätä puuta. Ja miten kissanminttu oli päässyt puuhun?* hän ihmetteli. *Nyt pitää varmaan kiivetä.* Persiljaviiksi tarttuu kynsillään tiukasti puuhun. Häntä pelotti tippua puusta, mutta jos klaanin pelastaminen oli kyseessä, Persiljaviiksi oli valmis tekemään sen. Hitaasti ja epävarmasti hän hilasi itsensä ylös. Päästyään ensimmäiselle oksalle hän katsoi alas. Hän oli muutaman hännänmitan korkeudessa. Samalla tavalla hän meni toiselle oksalle ja sen jälkeen kolmannelle. Persiljaviikseä alkoi jo huimaa ja hän halusi alas, mutta jatkoi pontevasti eteenpäin. Neljännellä oksalle hänen sieraimensa olivat tukkeutua kissanmintun hajusta, sillä se oli voimakas. Sitten hän näki sen. Paksussa oksassa oli multainen kolo, jossa kasvoi pieniä kissanmintun versoja. Ne olivat pieniä ja niistä ei ollut sillä hetkellä iloa, mutta myöhemmin siitä varmasti olisi. Persiljaviiksi löysi takaansa hylätyn oravankolon ja suojasi kissanmintut kaikella mitä löysi pesästä, lehdillä, neulasilla, pienillä vatukoilla ja sammaleilla, sekä oksilla. Kun työ oli valmis, hän katseli suojamuuriaan tyytyväisenä. "Miksi sinä kiipesit puuhun?" kuului ääni alhaalta ja Persiljaviiksi oli vähällä säikähtää tunnistettuaan äänen. Se oli Kynsivarjo. Persiljaviiksi katsoi alas ja katse osui suoraan hänen silmiinsä. "Löysin yrttejä." Persiljaviiksi huusi alas. "Haluan nähdä." Kynsivarjo naukaisi ja kiipesi sulavasti ja nopeasti Persiljaviiksen viereen. Persiljaviiksi näytti kissanminttuversoja ja hänen rakentamaansa suojamuurta. Yhtäkkiä Persiljaviiksen mielestä suoja alkoi näyttää hauraalta ja turvattomalle. Kynsivarjo katsoi kissanminttuja ja nyökkäili. "Onko nämä kissanminttua?" Kynsivarjo kysyi. Persiljaviiksi nyökkäsi katsoen silmiään rapäyttämättä Kynsivarjoa. "Ne tuoksuvat hyvälle." Kynsivarjo jatkoi. Persiljaviiksi nyökkäsi. "Ne ovat kuitenkin pieniä vielä." Persiljaviiksi sanoi. Sitten he istuivat hetken hiljaa puussa. "Muuten, tuosta äskeisestä tuli mieleen, että minä pidän sinusta, siis enemmän kuin ystävänä." Kynsivarjo sanoi hiljaa ja käänsi katseensa. Persiljaviiksi katsoi Kynsivarjoa. "Luulen, että tunnen samaa sinuakin kohtaan." Persiljaviiksi kuiskasi Kynsivarjon korvaan. "Tiedän kyllä, että olet parantaja ja et saa hankkia pentuja ja kumppania, mutta rakastan sinua yli kaiken." Kynsivarjo jatkoi. "Mennäänkö alas?" Persiljaviiksi kysyi. Kynsivarjo nyökkäsi. Persiljaviiksi takertui kuin takiainen puuhun ja hitaasti meni alas. Kynsivarjo tuli perässä. Kaksikon päästyä alas Kynsivarjo kietaisi häntänsä Persiljaviiksen häntään ja he lähtivät Hämyluolaan. Persiljaviiksen laskeudettuaan pehmeästi kiviseen maahan hän katseli Kynsivarjoa, joka kömpi perässä. Hänenkin laskeudettuaan Kynsivarjo käveli Persiljaviiksen luo ja istahti. Persiljaviiksi istahti myös ja nojasi Kynsivarjoon. Kynsivarjo kallisti päätään. He kietaisivat häntänsä yhteen ja istuivat siinä, tekemättä mitään, vain nauttivat yhdessäolostaan.

Vastaus:

24kp:ta

Kirsikka YP

Nimi: Draamanoita

11.09.2019 12:38
HOPEATASSU säteili ylpeydestä. Hänet oli nimitetty soturiksi.
Äkkiä viimeisin uni tuntui kaukaiselta, kuin Tähtiklaanin kissan tapaamista ei olisi koskaan tapahtunut.
"Olen niin ylpeä sinusta", Hopeatassu kuuli isänsä äänen takaansa. Vaaleanharmaa kolli nuolaisi pentuaan Hopeatassun päästä.
"Nietoskarva älä", Hopeatassu naukui. "En ole enää pentu."
"Minulle sinä olet aina pikku pentu", Nietoskarva vastasi.
Nietoskarvan kieltä väistellessään Hopeatassu näki leirin reunalla haalean kuvan kermanvärisestä kissasta. Se katseli häntä tutkivalla katseella meripihkan värisillä silmillään.
Hopeatassu vääntäytyi isänsä otteesta ja juoksi kissan luo.
"Miksi sinä tulit tänne?" hän sihahti hampaidensa välistä.
Hopeatassu lähti pois leiristä odottaen, että Tähtiklaanin kissa seuraisi.
"Tulin kertomaan, että on yksi ehto, jota ilman et pääse klaanisi parhaimmaksi soturiksi", unen kissa naukui heidän päästyä leirin ulkopuolelle.
"Et sinä voi vain ilmestyä määräilemään", Hopeatassu tiuskaisi.
"No, jos kerran et halua..", soturi sanoi ja oli kääntymäisillään pois.
"Ei. Haluan minä. Kerro mikä se ehto on", Hopeatassu sanoi häntäänsä heilauttaen.
"Sinä et saa hankkia perhettä, et pentuja, et kumppania", Tähtiklaanin kissa naukui.
Hopeatassu katseli järkyttyneenä hopeankuultavaa kissaa.
"Se hidastaisi tuntuvasti nousuasi klaanin parhaimmaksi ja mahtavimmaksi soturiksi", soturi jatkoi piittaamatta oppilaan ilmeestä. "Sillä se, on sinun heikko kohtasi."
"Minä... Minä.." Hopeatassu takelteli.
"Kai sinä haluat olla yhä klaanisi mahtavin soturi? Vai karisiko haaveesi pois nimitysmenojen myötä?"
"E-ei, haluan minä", Hopeatassu vastasi arasti. Metsä oli muuttunut hiljaiseksi, melkein liian hiljaiseksi, sillä sieltä ei kuulunut tavanomaista lintujen laulua tai oravien rapistelua.
"Hyvä", kermanvärisen Tähtiklaanin soturin olemus alkoi haalistua.
Hopeatassu katsoi suoraan sen haamun läpi metsään. Jostain kaukaa kuului linnun vaimea sirkutus.
Hopeatassu palasi leiriin.

Vastaus:

Soturiksi->oppilaaksi, 16kp:ta

Kirsikka YP

Nimi: Pilvi

11.09.2019 08:11
Kirsikka, mutta entä pennut? Saavatko ne nyt syntyä, vai pitääkö minun kirjoittaa vielä yksi tarina?

Vastaus:

Saavat syntyä

Kirsikka YP

Nimi: Pilvi

10.09.2019 19:58
Draamanoita, saat kirjoittaa nimitysmenoista tarinan jos haluat. Mutta muuten jatkat normaalisti.

Vastaus:

Kiitos Pilvi!

Kirsikka YP

Nimi: Draamanoita

10.09.2019 19:31
Jatkanko Hopeatassulla roolimista niinkuin mitään ei olisi tapahtunut vai pidetäänkö sille jotku special menot kirjojen tapaan?

Vastaus:

Ei ole pakko, itse päätät mistä kirjoitat, kunhan se pysyy ajan tasalla, tai siis niin kuin sopii aikaan missä eletään

Kirsikka YP

Nimi: Pilvi

10.09.2019 18:46
Heräsin virkeänä. Päivästä oli tulossa kirkas ainakin sen mukaan mitä taivas nyt näytti. Etsin katseellani Savumyrskyä. En nähnyt häntä enkä jaksanut etsiäkään, joten tyydyin loikoilemaan lämpimillä kivillä leirin sisäänkäynnin lähellä. Suljin pian silmäni, ja luultavasti nukahdin.

//SKIP//

Heräsin unestani Toivekuiskauksen hajuun. En jaksanut avata silmiäni, vaan tyydyin haistelemaan Toivekuiskauksen hajua. Kun haistelin tarkemmin, erotin myös toisen tuoksun. Kulkukissan tuoksun. Avasin silmäni. Näin Toivekuiskauksen sähisemässä ainakin 3 kertaa häntä isommalle kollille.
*Mitähän ihmettä?* mietiskelin unenpöpperössä.
*Onko tulossa taas taistelu?*, ajattelin mielessäni taistelu jonka kävimme kulkukissoja vastaan.
Kolli hyppäsi Toivekuiskauksen kimppuun, ja Toivekuiskauksen ulvaisi ilmoille varoitushuudon. Olisin muuten mennyt auttamaan, mutta olin liian heikko pentujen takia. Sen tiesi pentutarhan pieninkin pentu.
Hyppäsin pois Toivekuiskauksen ja kollin tieltä. Muut näyttivät huomanneen kollin ja leiriin virtaavat kissat.
*Voi ei, tästä ei tule mitään hyvää!*, ajattelin.
Näin vihamielisten kissojen virtaavan leiriimme. Yht'äkkiä taistelu oli alkanut. Samassa hetkessä myös Tikkumyrsky ilmestyi viereeni.
"Mennään", Tikkumyrsky sanoi. "Sinun pitää päästä turvaan."
"Minne muka?", kysyin.
"Joutsentähden pesään.", Tikkumyrsky maukui.
Nyökkäsin lyhyesti ja aloin juoksemaan niin kovaa kun pääsin, Tikkumyrskyn perään. Minä nimittäin en kovin sulavaliikkeinen pentujen takia ollut, vaan hidas ja kömpelö. Tikkumyrsky kuitenkin antoi minun määrätä tahdin, liikuimme leirin reunoilla, ettei meitä huomattaisi.

Kun pääsimme Joutsentähden pesään, joka sijaitsi kalliossa. Tarkemmin se oli onkalo kalliossa. Lysähdin mahalleni väsyneenä juoksemisesta.
"Kutsun jonkun tänne pitämään vahtia." Tikkumyrsky sanoi ja lähti.
"Ööh... Selvä" mau'uin hänen mentyään.
Otin mukavan asennon ja kävin pitkäkseni. Se tuntui väärälle kun klaanitoverit olivat kuolemanvaarassa.

"Otavaloiste", Varjotuli kysyi.
"Täällä ollaan", vastasin.
Kuulin Varjotulen huokaisevan.
"Täällä oli niin kuolemanhiljaista, että luulin sinun kuolleen."
"En, en ole.", mau'uin.
*Ainakaan vielä.* lisäsin mielessäni.
Varjotuli tuli sisälle pesään, ja istuutui lähelle suuaukkoa.

//Sopiiko että seuraavassa tarinassa, (joka kertoo vielä taistelusta) Joutsentähti, Ruskahäntä, Riistatassu ja ehkä Yrttimyrsky? Kuolevat, sekä Otavaloisteen pennut syntyvät?

Vastaus:

Kysymykseesi vastaen Joutsentähdellä on vielä monta henkeä, mutta Ruskahäntä ja Riistatassu käy että ovat kuolleet. Saat 20kp:ta

Kirsikka YP

Nimi: Draamanoita

07.09.2019 16:26
Toi katto vuotaa, nii jos siellä ei nyt sadakaan ulkona, nii sovitaa et siel jossai katon välis on jotai pisaroit mitkä nyt sit tippuu sielt.

Vastaus:

Juu ok

Kirsikka YP

Nimi: Draamanoita

07.09.2019 16:23
Mitään ei tapahtunut, joten HOPEAPENTU kääntyi ja lähti pettyneenä kohti pentutarhaa.
Hopeapentu tassutteli sisään pesään ja tunsi lämpimän ilman turkillaan. Hän meni oman vuoteensa luo ja lysähti pehmeille sammaleille. Muutamia höyheniä nousi ilmaan ja laskeutui sitten kevyesti siniharmaan kissan selälle. Pentu ravisteli höyhenet pois selästään ja kun ne alkoivat laskeutumaan, hän läpsäisi niitä väsyneesti tassullaan.
Turhautuneena Hopeapentu kääntyi selälleen ja tuijotteli kattoon.
Pentutarha oli tyhjä, eikä muita pentuja ollut - ellei toisten klaanien kissoja lasskettaisi jossain kaukana toisissa leireissä. Hopeapentu oli kuullut klaaninvanhimmilta hurjia tarinoita taisteluista, joissa he taistelivat muita klaaneja vastaan.
Hopeapentu tuhahti ja kääntyi vatsalleen. Naaras tunsi silmiensä luomet yhä painavammiksi ja painavammiksi, kunnes hän vajosi unen hellään mustuuteen.

*

Hopeapentu räpytteli silmiään ja luuli olevansa hereillä, kunnes huomasi ettei ollut Myrskyklaanin leirissä.
Ilma oli lämmin, eikä Hopeapentu tuntenut itseään enää väsyneeksi. Hän kuuli hiirten rapinaa läheisen puun juuristossa samalla, kun hän katseli ympärilleen.
Taivas oli pilvetön ja naaras huomasi olevansa aukion laidalla.
"Missä minä olen?" hän kysyi ääneen.
"Tervetuloa Tähtiklaaniin", kuului ääni pennun takaa.
"Enhän ole kuollut?" Hopeapentu kysyi pelästyneesti kääntyen samalla katsomaan kissaa joka oli toivottanut hänet tervetulleeksi klaaniinsa.
"Et. Tämä on kuitenkin totta", kermanvärinen naaras vastasi. "Tai ainakin osittain. Sinähän haluaisit olla jo oppilas, etkö halua?" kuollut soturi kysyi meripihkan väriset silmät kiiluen.
"Ky- Kyllä", Hopeapentu vastasi hieman takellen.
"Voin antaa sinulle mahdollisuuden olla oppilas jo nyt", naaras vastasi lupaavasti.
"Oikeasti? Pääsenkö viimeinkin oppilaiden pesään?" Hopeapentu kysyi vihreät silmät sädehtien.
"Et nyt kuitenkaan. Voin viedä sinut tapaamaan muiden klaanien oppilaita, muttta ennen sitä, voin opettaa sinulle liikkeitä."
"Oikeasti?"
Soturi nyökkäsi. "En kuitenkaan tänään."
"Miksi?" ennen kuin Hopeapentu ehti kuulla vastausta, naaras alkoi haalistua. "Älä mene!" Hopeapentu huusi kissalle.
Ilmaan jäi leijumaan vain märän sammaleen haju.

Hopeapentu tunsi pisaran kuonollaan. "En tiennyt, että Tähtiklaanissa sataa", hän mumisi.
"Ei sadakaan. Pentutarhan katto vuotaa", Hopeapentu kuuli isänsä Nietoskarvan äänen.

Vastaus:

Lasskettaisi->laskettaisi. 21kp:ta. Hopeapentu siirtyy oppilaaksi

Kirsikka YP

Nimi: Draamanoita

05.09.2019 15:29
"... Jäämme leiriin", HOPEAPENTU kuunteli Joutsentähden viimeisen päätöksen hänen ja muutaman muun kissan keskustelussa. "Emmekö me siis teekään yllätyshyökkäystä?", siniharmaa naaras kysyi pettyneenä siitä, ettei tulisi tapahtumaan ehkä mitään jännittävää.
Jos muut jäisivät leiriin, menisi Hopeapentu itse tutkimaan sen hajun yöllä klaanilaisten nukkuessa.

Vastaus:

3kp:ta

Kirsikka YP

Nimi: Draamanoita

04.09.2019 12:00
Ja*
Myös toi Hämärätassun mestarin huuto jäi vahingossa tolle ylemmälle riville ;___;

Vastaus:

Juu

Kirsikka YP

Nimi: Draamanoita

04.09.2019 11:58
"Tiedätkö mikä meni pieleen?" Hämärätassu kysyi HOPEAPENNULTA.
Naaras pudisti päätään.
"Sinä tuijotit siihen mihin olit hyökkäämässä. Pystyin ennakoimaan ja väistämään liikkeesi tuon takia", oppilas selitti. "Kokeile uudestaan."
Hopeapentu peruutti ja otti kohteekseen kollin etutassut. Hän lähti juoksuun, mutta Hämärätassun väistäessä pentu yritti lyödä mahdollisimman kovaa tämän toiseen takajaloista.
"Tuo oli parempi", harmaa oppilas totesi. "Hämärätassu tule, anna Hopeatassun lähteä leiriin, meidän pitää palata leiriin", Hämärätasaun mestari huusi Nietoskarvan vierestä.
Kolli kääntyi ja lähti kohti hiekkkuopan reunaa.

"Lähdetään mekin. Ehkä klaaninvanhimmista joku kertoisi sinulle tarinan?" Nietoskarva tökkäsi hellästi tytärtään kuonollaan.
Parivaljakko lähti hitaasti kohti leiriä jaa kun Hopeatassu kompastui vatukkapuskan oksaan, nosti Nietoskarva pennun niskanahasta ja kantoi tämän leiriin.

Leiriin päästyään joku huusi Nietoskarvan muualle partioon niin, että Hopeapentu jäi yksin.
Hopeapentu pysähtyi ja kuuli Joutsentähden ja Iltatassun puhetta.
Se vaikutti mielenkiintoiselta, joten pentu otti varovaisia tassunaskelia kohti kahta kissaa.

Vastaus:

Hopeatassu->Hopeapentu (2kertaa), Hämärätasaun->Hämärätassun, jaa->ja
Saat 10kp:ta

KIrsikka YP

Nimi: Pilvi

04.09.2019 09:00
Istuin pentutarhan laidalla ja kuuntelin leirin sisäänkäynniltä kantautuvia ääniä. Iltatassu ei ollut oppilaiden pesässä, joten hän oli, joko partiossa tai harjoittelemassa. Näin hänen emonsa, Toivekuiskauksen, vilkuilevan ympärilleen vähänväliä. Olin nukkunnut auringonhuippuun ja, kun viimein heräsin, olin päättänyt istua tässä, missä juuri nytkin istuin.
“Iltatassu!” Havahduin siihen, että Toivekuiskaus huusi Iltatassua, joka oli juuri tulvahtanut leiriin, ilman sotureita, tai partiota.
“Onko jotain sattunut?” Kysyin.
"Ei vielä. Mutta löysimme partion kanssa kulkukissojen hajua rajojemme sisällä, ja soturit käskivät tulla ilmoittamaan Joutsentähdelle." Iltatassu sanoi pahaenteisesti.
"Mitä haistoitte?" Joutsentähti kysyi.
"Kulkukissojen hajua rajojen sisällä." Iltatassu toisti.
"He varmaankin suunnittelevat uutta hyökkäykstä!" Joku huusi takaatani.
"Meidän pitää hyökätä ensin!" joku huusi taas.
Ensimmäistä kertaa näin Joutsentähden kiiluvissa silmissä epävarmuutta.
*Hän ei selvästikään tiedä, mitä tehdä. Saattaa klaanitoverit mahdolliseen kuolemaan, vai odottaa mahdollista kuolemaa.* ajattelin. *En haluaisi olla hänen turkissaan.*
"Minusta olemme paremmassa turvassa täällä leirissä. Leiriä on helpompi puolustaa." Ruskahäntä sanoi.
"No siinä meneekin meidän etumme jos taas tekisimme yllätyshyökkäyksen kulkukissojen leiriin, meillä olisi yllätyksen etu!" Kottaraiskarva huusi.
Hetken aikaa Joutsentähti pysyi hiljaa, kunnes hän vastasi:
"tuen Ruskahännän ehdotusta. Jäämme leiriin."

Vastaus:

14kp:ta

Kirsikka YP

Nimi: Karamelli

03.09.2019 22:43
Nimitysmenot
Suurkiveltä kuului huuto:
”Saapukoon jokainen oman riistansa metsästämään kykenevä Suurkiven alle klaanikokoukseen!” Kapusin ylös pedistä ja lähdin Suurkiven juurelle. Pentuni nimitettäisiin oppilaiksi. Paljon oli ehtinyt tapahtua, Otavaloistekin oli ehtinyt tulla tiineeksi. Tänään voisin muuttaa sotureidenpesään. Joutsensiipi ei ollut puhunut Jääsydämmelle ja Varjotulelle kuihin ja aloin jo huolestua. Ei hän voinut ikuisesti olla vihainen. Kun suunnilleen koko klaani oli paikalla Joutsentähti aloitti.
”Tänään olemme tulleet nimittämään kolme uutta oppilasta”, hän aloitti. Pennut tärisivät innosta.
”Lumikkopentu, Iltapentu, Hämäräpentu astukaa eteeni”, hän sanoi. Iltapentu käveli pääpystyssä, Lumikkopentu hyppien ja Hämäräpentu rauhallisesti.

”Lumikkopentu tästä hetkestä siihen päivään asti kun sinut nimitetään soturiksi, kutsukoon sinua Lumikkotassuksi. Mestariksesi saat Lehtikynnen”, Joutsentähti sanoi. ”Iltapentu tästä hetkestä siihen päivään asti kun sinut nimitetään soturiksi, kutsukoon sinua Iltatassuksi.Mestariksesi saat Joutsensiiven.”
”Hämäräpentu tästä hetkestä siihen päivään asti kun sinut nimitetään soturiksi, kutsukoon sinua Hämärätassuksi. Mestariksesi saat Kottaraiskarvan”, hän jatkoi vielä. Ylpeys virtasi minuun, pentuni olivat päässeet kunnialla oppilaiksi. Ja Joutsensiipi oli vielä Iltatassun mestari.
//Vähän myöhässä muiden aikajanasta, kun katsoo heidän tarinoitaan.//

Vastaus:

Juu ei haittaa. 12kp:ta

Kirsikka YP

Nimi: Draamanoita

03.09.2019 22:33
Vanhenevaa*

Näin käy kun roolii liian väsyneenä :

Vastaus:

Juu

Kirsikka YP

Nimi: Draamanoita

03.09.2019 22:26
//Jos ei nyt tulis niin paljoa niitä virheitä :'D

HOPEAPENTU katseli silmät säkenöiden Hämärätassun ja tämän mestarin harjoituksia. Jonakin päivänä naaras olisi siellä harjoittelemassa taistelutaitojaan muiden oppilaiden kanssa.
Äkkiä naaraan mieleen nousi ajatus. Ajatus emosta. Yötuulesta. Ja Yöpennusta, joka kuoli heti synnyttyään.
"Millainen Yötuuli oli?" Hopeapentu kysyi isältään mitään kummemmin miettimättä.
Hetkeä aiemmin niin iloinen Nietoskarva oli nyt saanut varjon silmiensä alle.
"Yötuuli. Emosi oli mahtava, hän oli ihana. Ikävöin hantä tälläkin hetkellä ja sinä muistutat häntä niin paljon silmiäsi myöten...", Nietoskarva vastasi tyttärelleen.
"Hän kuulostaa ihanalta", Hopeapentu kuiskasi katsoessaan vanenevaa kollia.
"Hän oli", Nietoskarva vastasi kietaistessaan häntänsä siniharmaan pennun ympärille.

Hiekkakuopan meteli tuntui taantuvan ja muuttuvan yhä etäisemmäksi Hopeapennun mielessä. Naaras tunsi silmäluomiensa muuttuvan raskaammiksi ja raskaammiksi... Kunnes hiljaisuuden rikkoi Hämärätassun ääni.
"Haluaisitko että näytän sinulle joitain helppoja liikkeitä?", tämä kysyi pennulta.
Hopeatassu räpäytti silmiään ja sinkosi anovan katseen mestariinsa.
"Mene vain, mutta varo ettet satuta itseäsi", Nietoskarva vastasi ilon palatessa tämän katseeseen.


"Aloitetaan helpolla. Katso", Hämärätassu maukaisi ja teki liikkeen. Hämärätassu harppasi taaksepäin, ponnisti ilmaan ja tähtäsi kuvitteelliseen vastustajaan tämän edessä.
"Yritä nyt sinä", oppilas sanoi Hopeapennulle päästyään tasapainoon.
Hopeapentu nyökkäsi ja yritti toistaa liikkeen. Pentu otti askeleen taaksepäin ja teki hypyn, mutta laskeutui kömpelönä kasana tassuja ja pölyä maahan.
"Ehkä tämä oli hieman liian vaikea. Yritäs tätä", Hämärätassu naukaisi ja aloitti liikkeen. Oppilas tähtäsi kuvitteellisen vastustajan etutassuihin ja läimäytti sitten etukäpälällään nopeasti ja voimalla ilmaa.
"Yritä sitä minuun", Hämärätassu naukaisi. Oppilas perääntyi pari käpälänaskelta taaksepäin.
Hopeatassu tuijotti harmaan oppilaan jalkoja ja säntäsi sitten juoksuun. Pentu kohotti etukäpälänsä, mutta Hämärätassu väisti.

Vastaus:

15kp:ta

Kirsikka YP

Nimi: Pilvi

03.09.2019 22:20
Kuuntelin kuinka sade rummutti maata pentutarhan ulkopuolella. Vesipisarat tihkuivat sisälle pesään ja muodostivat pieniä lammikoita.
*Olisi ehkä hyvä aika pesän katon vahvistamiseen.* mietin, sammaleet eivät olleet kastuneet vielä, mutta ei siinäkään kauaa menisi.
”Hei, Otavaloiste!” Huusi Toivekuiskaus turkki sateesta kylkiin liimautuneena.
”Hei Toivekuiskaus!” Huusin takaisin. ”Miten päiväsi on alkanut?” Kysyin hiukan huvittuneesti.
”No, jaa aamupartio oli aika märkä.” Toivekuiskaus vastasi. ”Saanko tulla sisään arvon kunigatar?”
”Saat toki!” Vastasin kehräten.
Toivekuiskaus ravisteli turkkiaan niin, että vesipisarat lentelivät kuonolleni. Sitten hän istahti alas ja taittoi häntänsä kuononsa päälle.
”Hei, älä kastele minua!” Sanoin.
Tällä kertaa oli Toivekuiskauksen vuoro kehrätä. ”Ihan miten vain, arvoisa kuningatar!”
Minäkin yhdyin kehräykseen. ”Mitä jos lopettaisit sanomasta minua ’arvoisksi kunigattareeksi’? Minusta ’suuri kunigattaremme’ sopisi paremmin!” Sanoin ja jatkoin kehräämistä.
”Hyvä on suuri kunigatar!” Toivekuiskaus sanoi ja heilautti leikkisästi häntäänsä.
”Mennäänkö pienelle kävelylle?” Sanoin. ”En kestä enään tätä märkää pentutarhaa.”
”Sopii. Haluan päästä vrryttelemään jalkojani.” Toivekuiskaus sanoi.
Kömmin pystyyn sammalilta, ja venyttelin suurimmat jäykkyydet pois kehostani. Lopuksi nuolin vielä suurimmat epäsiisteydet pois turkistani.
”Valmiina ollaan!” Ilmoitin.
”Hyvä. Voimme, kai lähteä?” Toivekuiskaus sanoi.
”Niin.” Sanoin.

”Mihin suuntaan? Pienelle kävelylle, vaikkapa taivastammelle?” Ehdotin.
”Hyvä idea. Mennään sinne.” Toivekuiskaus sanoi.
_________________________________________________________________ ________________________

Matkalla juttelimme Toivekuiskauksen kanssa tulevista pennuista, kolleista, Joutsentähdestä, kulkukissoista ja monesta muustakin asiasta.
Kun vihdoin saavuimme taivastammelle jossa olimme harjoitelleet oppilasaikoinamme,

//en keksi enempää kirjoitettavaa tällä hetkellä. Joten jatkaisen//

Vastaus:

arvoisksi->arvoiseksi, vrryttelemään->verryttelemään. 15kp:ta

Kirsikka YP

Nimi: Draamanoita

03.09.2019 21:29
Töytäisi *

Tuleeko kaks kertaa vai lagiiko vaa mulla?

Vastaus:

Ei tullut kahta kertaa

Kirsikka YP

Nimi: Draamanoita

03.09.2019 21:27
HOPEAPENTU heräsi aurinkohuipun aikaan pentutarhassa.
Naaras oli väsynyt viimeöisen seikkailunsa jäljiltä; tämä oli löytnyt pienen kolon piikkiherneaidassa, mistä pääsi ulos metsään soturien huomaamatta.
Nietoskarva oli tosin huomannut pennun hajun, muttei ollut kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota, olihan yksi Myrskyklaanin sotureista vienyt aiemmin Hopeapentua ulos.
Nyt naaras kompuroi ulos pehmeältä vuoteeltaan ja tassutteli ulos leirin hiekkapohjaiselle aukiolle.
Hopeapentu näki sotureita vaihtamassa kieliä tai syömässä hiirtä. Pentu katseli hetken leirin hälinää ja kuunteli ääniä.
Naaras kävi hakemassa tuoresaaliskasasta ison hiiren, niin ison, että se oli melkein pennun itsensä kokoinen.
Lopulta valkoinen kolli työytäisi siniharmaata pentua takaapäin säikäyttäen samalla Hopeapennun.
"Ihan itsekö aiot syödä tuon hiiren", Nietoskarva naukaisi pentua kiusoitellen.
Hopeapentu nyökkäsi.
"Kuule, ajattelin viedä sinut tänään pienelle retkelle leirin lähellä olevalle harjoittelupaikalle katsomaan oppilaita", Nietoskarva maukui.
Vanhahko kolli oli vasta toipumassa kumppaninsa kuolemasta ja koska Hopeapentu oli ainut asia joka hänestä oli enää jäljellä, se tuntui samaan aikaan oudon lohduttavalta ja sisältä raastavalta.
Nopeapentu nyökkäsi tohkeissaan ja vei lähes itsensä kokoiset hiiren jämät aukion reunalle lähtien sen jälkeen innoissaan seuraamaan isäänsä ulos leiristä.

Kolli tuuppi hellästi Hopeapentua eteenpäin. Kissanpentu kompastui lähes jokaiseen polulla olevaan juureen ja kun vastaan tuli kaatunut puunrunko, nosti Nietoskarva tämän sen yli.

Viimein kaksikon saapuessa perille, he kuulivat harjoittelevien oppilaiden ääniä. He olivat saapuneet hiekkakuopalle, ihan kuin Nietoskarva oli luvannut.

Vastaus:

Nopeapentu->Hopeapentu ??, työytäisi->töytäisi (niin olit maininnutkin), löytnyt->löytänyt. Saat 13kp:ta

Kirsikka YP

Nimi: Pilvi

02.09.2019 20:41
Ja vielä yksi Toivekuiskauksen=Toivekuiskaus

Vastaus:

Juu

Kirsikka YP

Nimi: Pilvi

02.09.2019 20:28
Yhdessä kohtaa tarinaa oli virhe, laskun=laskin ja sana pennut, tuli jostain syystä isolla kirjaimella.

Vastaus:

Juu, hienosti kerroit!

Kirsikka YP

Nimi: Pilvi

02.09.2019 20:24
Jatkoa edelliseen tarinaan.
Istuskelin nauttien viimeisistä aamuauringon säteistä ennen lehtisadetta. Savumyrsky oli joutunut lähtemään partioon.
*No, eihän kennelläkään voi vapaaaikaa loputtomiin riittää.* ajattelin.
*Ehkä olisi aika hakea saalista syömiseksi.* ajattelin nälkäisenä.
Kävelin tuoresaaliskasalle valikoimaan sopivaa saalista, ja hartaan harkinnan jälkeen, valitsin mehevän näköisen hiiren. Nostin hiiren leukoihini, ja lähdin tassuttelemaan kohti leirin reunaa. Laskun hiiren maahan ja, repäisin siitä palan pureskeltavaksi. Kun jauhoin suussa hiirenpalaa (joka oli täyteläistä ja mehukasta), mietiskelin miksi nimeäisin Pennut silloin kun ne syntyisivät.
*Haluaisin nimetä yhden itse.* ajattelin.
*Savumyrsky saisi nimetä toisen, jos sellainen tulisi. Onhan sekin mahdollista etten saa kuin yhden pennun.* ajattelin. *Jos saisin vain yhden pennun, päättäisimme nimen yhdessä.*
Olin vaipunut niin syvälle ajatuksiini että, Toivekuiskauksen tuli jo kyselemään onko minulla kaikki hyvin.
"On minulla, mietiskelin vain asioita." vastasin Toivekuiskauksen kysymyspommiin.
Toivekuiskaus nyökkäsi ja kysyi:
"Mitä asioita?"
"No, mietin pentuja. Ja niiden nimiä. Kaikenlaista sellaista." sanoin.
"Minä en miettinyt niitä yhtään! Annoimme vain ne Haukkamyrskyn kanssa. Nimet siis." Toivekuiskaus naurahti hiukan minulle.
"Niin no ehkä mietin asioita liikaa." sanoin kohoauttaen lapojani.


Vastaus:

12kp:ta

Kirsikka YP

©2019 Forest with cats - suntuubi.com